uw accountant

Even voorstellen

Roel BoumanLaten we beginnen bij mijn jeugd. Deze heb ik doorgebracht in Soest, waar ik in 1968 geboren ben. Na het vervullen van mijn dienstplicht ben ik samen met mijn vriendin (inmiddels mijn vrouw) in 1990 verhuist naar Hoorn / Westfriesland.

In oktober 1990 ben ik mijn werkzame leven begonnen als junior assistent-accountant bij Ernst & Young in Amsterdam. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit administratieve dienstverlening aan klanten in de internationale sector. Dus letterlijk bij de mensen thuis op de zolderkamer administraties verwerken. Maar ook  de briefjes voor de melkboer vertalen voor de vrouw des huizes. Hier is de liefde voor het vak ontkiemd. MENSEN HELPEN in hun dagelijkse bezigheden, heerlijk!!! Mijn werkzaamheden werden door de jaren heen uitgebreid naar het samenstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiften.

Gedurende deze jaren bij Ernst Young heb ik mijn SPD-studie afgerond, en ben ik de accountancy-studie gestart. Een studie die perfect aansloot bij mijn dagelijkse werkzaamheden, en dus ook snel kon worden afgerond (in 1999 mijn diploma behaald). Aangezien de reistijden naar Amsterdam al behoorlijk gingen oplopen, ben ik in 1997 over gestapt naar Walgemoed Accountants in Hoorn. Later is dit bedrijf opgegaan in het huidige BDO Accountants & Adviseurs. Daar heb ik gewerkt tot eind 2012.

In mijn vrije tijd ben ik naast echtgenoot ook vader van twee prachtige kinderen. Tevens ben ik actief betrokken bij ons hockeyteam, de Veteranen A van de Westfriese Hockeyclub, waar ik goalie ben. Je kunt me wakker maken voor het doen van gezelschapspelletjes! Mocht ik nog kansen zien om te kunnen gaan duiken is dat mijn laatste passie: rustig rondzwemmen tussen de wonderlijke onderwaterwereld. Prachtig.