uw accountant

Werkervaring

Gedurende de dienstverbanden met Ernst & Young en BDO Accountants heb ik vele interne en externe cursussen gevolgd. Doel is uiteraard het vergroten van de kennis op de vele vakgebieden die zich in de praktijk voordoen. In de laatste jaren bij BDO heb ik onder meer de Groeiacademie doorlopen. De Groeiacademie bestaat uit scholing op het gebied van familiebedrijven, financieringen, kostprijsstrategieën, etc. Tevens heb ik in 2011 de cursus ‘Strategie & Rendement’ doorlopen. Zeer nuttige cursus waarbij tezamen met de ondernemer gekeken wordt naar zijn onderneming en zijn filosofie hierop. Met dit uitgangspunt wordt dan de strategie bepaald voor de komende jaren en worden de uitgangspunten bepaald voor rendementsoptimalisatie.

Mijn werkzaamheden bij BDO bestonden uit het verzorgen van jaarrekeningen, adviseren van klanten (op vele gebieden), (on)gevraagde advisering over financieringen, rendementsvraagstukken, bijstaan van klanten in gesprekken met banken, overheid, personeel, etc. Tevens bij een drietal bedrijven het bedrijfsopvolgingstraject mede begeleid. Intensieve trajecten, waarbij emoties ontegenzeggelijk een grote rol spelen, prachtig om te doen, en een goed gevoel als klanten bij afronding van dit traject tevreden terug kijken.

Intern bij BDO bestonden mijn interne werkzaamheden onder meer uit de Vaktechnisch coördinatie binnen de vestiging Wognum. Tevens hield ik me bezig met diverse presentaties op vele gebieden, zowel binnen het kantoor als landelijk binnen BDO. Tevens was ik stagebegeleider van accountancy-studenten, participeerde ik in MT en stafoverleggen.